AMSTERDAM

Mellan Amsterdam och Sverige är det många mil.

Paris, Excorsisten, Trollet, Molekylär, Linda Rosing

with 3 comments

Ok, det var ett tag sen.

Har inte känt att jag ville skriva. Kan inte påstå att jag har känt för att göra någonting överhuvudtaget. Apatisk.

Men en liten recap:

I mitten på maj var jag och Polacken i Paris, var vi bodde i Pärs lägenhet. Paris in spring är precis lika vackert som myten får en att tro. Det är något speciellt med den staden som tilltalar mig trots hundskit en masse och upprörda parkvakter som får spel om man nuddar vid gräset. Så jag hade sett fram emot en skön långhelg men istället blev jag en Linda Blair i Excorsisten wannabe när födelsedagstårtan spyddes upp igen. Jag käkade musslor andra kvällen vi var där, sen var det kört. Det är andra gången jag blir sjuk av musslor i Paris och andra gången jag käkat musslor i Paris. Det lär ju inte bli nån tredje gång.

Nu tror jag att det är dags att säga upp mig igen för Trollet är kanske inte tokigare än tidigare men det blir liksom aldrig mindre. Häromdagen sparkade han sönder delar av inredningen för att han inte kunde printa. Hur moget är det?

Normalt sett så obsessar jag inte för en och samma grej mer än två timmar. Men  det var innan jag hittade info om vad som ibland kallas molekylär matlagning. Därefter tillbringade jag säkert en vecka med att leta på nätet efter recept, prylar och ingredienser. Efter att ha spenderat way to many euros och lagat typ tre grejor la jag tydligen ner hela grejen. Men jag ska komma med bildbevis.
Sen har vi själva anledningen till att jag faktiskt började skriva igen- Linda Rosing.

En av de bästa sakerna med att bo utomlands är att hela kändisfenomenet inte har någon som helst plats i mitt liv. De svenska kändisarna vet jag inte längre vem de är, även om det verkar som att de flesta är gammalskåpmat. Hallå – hur kan man fortfarande skriva om Anna Book? Hon har väl inte gjort något vettigt sen hon som 9-åring sjöng alfabetet?

Holländska kändisar känner jag aldrig igen. Förutom en, Katja Schuurman, som verkar vara med i varje tidning, film, tv-serie, frågeprogram eller annat. Tror att man köper in henne för att få en legitimerad populärkulturstatus på sin produkt.

Så av misstag trillade jag över Linda Rosings blogg och var tvungen att läsa ett par inlägg. It ain’t pretty and nor is she. Så hjälp mig vad har hon gjort? Namnet ser jag varje gång jag är hemma i Sverige så det måste vara någon av de gammla såporna hon har varit med i Big Brother eller Robinson. För jag kan inte tänka mig att hon är något annat än såpastjärna.

Så jag tänkte att kan hon skriva så kan jag. Så nu får vi se om jag måste kolla in hennes blogg varje dag för att få igång mig själv eller om jag faktiskt kommer att skriva regelbundet igen.

Advertisements

Written by magnus

June 29, 2008 at 8:22 am

Posted in Uncategorized

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bra att det är signal igen på Amsterdam-frekvensen. Ja, en helt klar bonus med utlandsboende är hur det sovrar i mediabruset. Det blir mer utrymme i skallen för riktiga tankar när man inte behöver handskas med melodifestival och Linda Rosing.

  annannan

  June 30, 2008 at 7:14 am

 2. Vilken Linda –ing som helst, tänker jag sedan. Lite brus läcker in, uppenbarligen.

  annannan

  June 30, 2008 at 7:22 am

 3. För några sekunder sedan funderade jag på att städa i länklistan och kanske sudda bort Magnus i Amsterdam, för han har ju tydligen slutat att skriva?
  Tänkte jag.

  Det är jag glad för att jag inte gjorde; suddade, alltså.

  Kul!

  Ser att du är i Sverige också.
  Hoppas att du får en skön tid här.

  Elisabet

  July 29, 2008 at 7:30 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: