AMSTERDAM

Mellan Amsterdam och Sverige är det många mil.

Kristna skrämmer mig

leave a comment »

Åtminstone när det säger att den autonoma människan är av ondo och att man ska basera samhället på bibliska normer och värden.

Holland är känt som ett av de mest liberala länderna i världen. Bögar och flator får gå fritt på gator och torg, vill man röka på kan man få göra det på speciellt inredda caféer, prostitution sker inte bakom stängda dörrar men öppna fönster och tycker man att det har gått för långt så kan man få sig en dödlig injektion och abort är något kvinnor har rätt att ta sitt eget beslut om.

Jag tycker att det känns bra att bo i ett land var man låter folk ta sina egna beslut, visserligen inom gränser. Men om jag tittar på den politiska sammanställningen så verkar det som att det sakta men säkert sker en förändring i det holländska samhället.

Kristdemokraterna (CDA) har nya kompisar i regeringen ChristenUnie (CU) ett ortodox-protestant parti, tillsammans med Partij van de Arbeid (PvdA) ska dessa partier styra Nederländerna de kommande 4 åren.

Den första meningen kom från en dokumentär som visades ikväll över CU. Den meningen tillsammans med att bibeln innehöll de rättesnören man ska hålla sig till.

Där står ju tydligt att man inte ska inte dräpa, så abort det kan man inte acceptera. En kvinna kunde kosta på sig att förstå att det var jobbigt om ens 12-årig dotter blev våldtagen och gravid med ett barn från en vilt främmande. Den sista delen av meningen är ett direkt citat, undrar vad hon menade med det? Att det var bättre om det var någon man kände?

Vad gäller bögar och flator så vet vi ju alla vad de tyckte. Konstigt nog pratades det inte om prostitutionen – men det gör det ju så sällan för det är mest män som kommer till tals.

Eimert van Middelkoop, försvarsministern, sa att CU var ett parti som levde med i tiden och anpassade sig till det moderna samhället. Vid närmare efterfrågan gav han efter att det ändå var så att det som står i biblen är vad han ser som det rätta.

Jag säger bara en sak: – HALLÅ! När skrevs det partiprogrammet?

Advertisements

Written by magnus

February 25, 2007 at 10:34 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: